در رادیوگرافی دیجیتال هم بجای فیلم رادیولوژی، کاست حاوی یک صفحه الکترونیک است که همان کار را انجام میدهد. برخورد اشعه ایکس که از بدن بیمار عبور کرده است بر روی صفحه الکترونیک موجب تحریک نیمه هادی هایی که بر روی آن قرار دارد میشود. این نیمه هادی ها برحسب شدت اشعه ای که به آنها برخورد کرده شدت جریان الکتریکی را ایجاد میکنند. اطلاعات این سیگنال های الکتریکی به توسط کامپیوتر پردازش شده و بر روی مانیتور قابل دیدن است.البته میتوان تصویرهای حاصل از این نوع رادیوگرافی را بر روی فیلم هم چاپ کرد.

این روش تصویر برداری امتیازات زیادی دارد که عبارتند از

  • سرعت بالای تهیه تصویر
  • کاهش هزینه ها به جهت حذف فیلم
  • توانایی آرشیو تصاویر با سهولت بیشتر و امکان کپی فیلم به هر تعداد و بدون صرف هزینه اضافی
  • توانایی ارسال تصاویر از مجاری الکترونیک مثل شبکه های بیمارستانی و یا از طریق اینترنت
  • توانایی پزشک در دسترسی به تصویر رادیوگرافی به محض تهیه آن و در نقطه ای دیگر
  • امکان نگهداری تمام تصویربرداری ها مانند رادیوگرافی ساده، س تی اسکن، ام آر آی، سونوگرافی در یک بستر مشترک
  • کیفیت بهتر تصاویر
  • امکان دستکاری کردن و ادیت تصویر (مانند بزرگ و کوچک کردن، روشن و تیره کردن، تغییر در کنتراست تصویر، علامت گذاری روی تصویر).

radiology

radio11

رادیوگرافی دیجیتال در مراکز قید شده به شرح ذیل در مجموعه تصویربرداری سهند به صورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات تصویربرداری به مراجعین می باشند.

1) مرکز تصویربرداری هتل بیمارستان گاندی مجهز به دستگاه رادیوگرافی دیجیتال، رادیوگرافی پرتابل و فلوروسکپی

2) مرکز تصویربرداری بیمارستان دهخدای قزوین مجهز به دستگاه رادیوگرافی دیجیتال

فلوروسکوپی روش تصویربرداری است که اغلب توسط پزشک برای دستیابی به تصاویر‌ زنده از  ساختارهای داخلی بدن بیمار به‌وسیلۀ یک فلوروسکوپ انجام می‌گیرد‌. در بررسی‌ مجرای معده‌ای – روده‌ای شامل تنقیه با باریم، و جراحی ارتو‌پدی برای کاهش شکستگی‌ها و جایگزاری‌های فلز در بدن، آنژیوگرافی پا‌، قلب و رگ‌های مغزی‌،کاشت لوله‌های وزنی تغذیه ای‌، جراحی ارولوژی و … کاربرد دارد. با توجه به اینکه اشعۀ x یک پرتو یونیزان است و می‌تواند برای بیمار مضر باشد، تنها در صورت نیاز باید از این روش استفاده کرد. در حالی‌که پزشک سعی در کاهش دز جذب شده، توسط بیمار دارد، اما زمان طولانی این تست، به‌طور معمول دوز جذبی بالایی را به بیمار تحمیل می‌کند. پیشرفت‌های اخیر از جمله عکس‌برداری دیجیتالی از تصاویر به‌دست آمده و استفاده از سیستم‌های آشکارساز صفحه تخت همچنان دوز تابش به بیمار را کاهش می‌دهند. معرفی آشکارسازهای ‌صفحه تخت  شرایط جایگزینی تشدید کننده‌های تصویر را فراهم کرد‌. این آشکارسازها حساسیت بیشتری به اشعۀ x دارند و در نتیجه توانایی کاهش دوز تابش به بیمار را دارا هستند. نسبت کنتراست در این آشکارسازها نسبت به تشدید کننده‌های تصویر، بهتر شده است. آشکارسازهای صفحه تخت در محدودۀ وسیعی به‌صورت خطی عمل می‌کنند در صورتی که نسبت کنتراست در تشدید کننده‌ها تا 35 به 1 نیز می‌رسد. رزولوشن فضایی آن‌ها به‌طور تقریبی برابر است، گرچه در زمانی که تشدید‌کننده ‌در حالت بزرگنمایی استفاده شود، کمی بهتر از صفحه تخت عمل می‌کند. آشکارسازهای‌صفحه تخت ‌گران‌تر از تشدید‌کننده‌های تصویر‌ند، درنتیجه بیشتر برای تصویرهایی با سرعت بالا مثل تصویربرداری عروقی و کاتترگذاری قلبی استفاده می‌شوند‌.

eb41f88f-59c3-4f18-807a-eacef388aa56