سی تی آنژیوگرافی (CTA) روشی است برای تصویربرداری از شریانها و وریدهای سر تا سر بدن؛ از شریانهای تغذيه كننده مغز گرفته تا آنهایی كه خون را به ريه ها، كليه‌ها، دست‌ها و پاها می‌رسانند. از این روش برای تشخیص میزان گرفتگی عروق استفاده می‌شود.
دستگاه Dual source Multislice C.T Angiography مرکزتصویربرداری بیمارستان گاندی دارای 2 دتکتور 64ردیفه یعنی 128اسلایس می‌باشد. Neuvis 128
در این روش بوسیله دستگاه سی تی اسکن با سرعت بالایی از بدن تصاویر مقاطع بسیار نازکی تهیه می شود سپس به کمک روشهای بازسازی تصویر و ساب تراکشن تصویر 3 بعدی از عروق تهیه می شود. به طوریکه می توان عروق بسیار ریز را به دقت بررسی نمود.

در این روش ماده کنتراست زا به ورید تزریق می شود.
تزریق ماده کنتراست می تواند حساسیت زا باشد بنابراین باید زمینه آلرژی در بیمار بررسی شود.
در سایر موراد: تشخیصی و بررسی دقیق وجود یا عدم وجود پلاک های کلسیم و موقعیت آنها در مسیر شریانهای کرونری قلب جهت تعیین ریسک بیماری عروق کرونری برای موارد پیگیری بیماران در صورت تکرار علائم مجدد از بای پس عروق کرونری (CABG) ، برای تعیین آناتومی و مسیر عروق اصلی در اختلالات مادر زادی عروق کرونری یا ریوی و … بررسی اتساع ( آنوریسم ) یا تنگی آئورت و عروق بزرگ دیگر و یا انسداد عروق مغزی و شریانهای کاروتید نیز کاربرد دارد .

مزایا:

روش CTA نسبت به کاتتر آنژیوگرافی حالت تهاجمی کمتری دارد و فقط محل ورود سوزن به رگ در بدن مورد تهاجم قرار می گیرد در صورتیکه در آنژیو گرافی معمولی احتمال آسیب رساندن به دیواره رگهایی که در مسیر کاتتر قرار دارند و اشتباه رفتن کاتتر در عروق دیگر یا سوراخ کردن دیواره رگ بسیار بیشتر است.
این روش جزییات آناتومی رگهای بدن را دقیقتر از روشهای MRI‌ و یا سونوگرافی نشان می‌دهد. یعنی رگهای ظریف با این روش قابل مشاهده هستند. همچنین جهت آشکار سازی تغییرات اولیه و مستعد کننده بیماری های قلبی عروقی مثل سکته قلبی روش مفیدی محسوب می شود.
CTA برای غربالگری بیماریهای قلبی عروقی ایمن تر، سریع تر و ارزانتر از آنژیوگرافی است و بیمار احساس ناراحتی کمتری می‌کند.
در کاتتر آنژیوگرافی گاهی لازم است بیمار بیهوش شود و باید در محلی شبیه اتاق عمل و در شرایط کاملا استریل انجام شود.
اشعه ایکس مورد استفاده در دستگاه سی تی استاندارد عوارض جانبی در پی ندارد.